FAQ

 • Hogyan működik a myTaste.hu oldal?
  A myTaste.hu oldal a legfontosabb spanyol honlapok receptjeit és a regisztráló bloggerek jegyzékbe vett receptjeit gyűjti össze a blogok RSS-hírfolyamán keresztül. A myTaste.hu látogatói a böngészőnkben rákereshetnek az őket érdeklő receptre, keresésük eredményeként pedig honlapok és blogok linkjét láthatják. A teljes receptet a linkekre kattintva az adott honlapon vagy blogban olvashatják el. Összefoglalva tehát azt mondhatjuk, hogy a myTaste.hu egy receptekre specializálódó böngésző.
 • Miért érdemes feltennem a receptes blogomat a myTaste.hu oldalra?
  A myTaste.hu segít blogod forgalmának növelésében. Felhasználóink közül sokan közvetlenül a myTaste.hu oldalon keresnek rá más honlapok és blogok receptjeire.
 • Mi a widget, amit be kell vennem a blogomba?
  A widget egy html kódot tartalmaz, amely a Legjobb receptes blogok listájának létrehozása érdekében lehetővé teszi blogod forgalmának mérését. Receptjeid jegyzékbe vételéhez a widget bevétele nem kötelező, ahhoz viszont szükséges, hogy szerepelhess a Legjobb blogok listáján. A widget a myTaste.hu oldalhoz egy linket tartalmaz, melynek segítségével blogod látogatói meg tudják találni oldalunkat.
 • Ha felteszem a blogomat, felhasználjátok a tartalmát?
  Egy bizonyos fokig fel kell használnunk. Annak érdekében, hogy receptjeid megjelenjenek a keresési eredmények között, ezek címének és tartalmának egy részét, valamint az általad közzétett első képet használjuk fel. Ezeket a blogod RSS-hírfolyamán keresztül szerezzük meg, a keresések eredményeként pedig a receptedhez közvetlenül vezető link jelenik meg. A receptek teljes tartalmát soha nem használjuk fel, ezért a teljes recept elolvasásához a felhasználóknak a blogodra kell látogatniuk.
 • Használtok nem követett linkeket a blogokhoz és honlapokhoz?
  Igen, ahogy sok más külső honlaphoz linkkel rendelkező oldal is (Wikipedia, Google, Youtube stb.). Ennek oka az, hogy semmiképpen sem szeretnénk korlátozni a bloggereket a böngészőkben való megjelenésben. Ez más honlapokhoz linkkel rendelkező nagyobb honlapok és böngészők esetében is bevett gyakorlatnak számít. A nem követett linkekről többet itt olvashatsz: http://en.wikipedia.org/wiki/Nofollow
 • Hogyan befolyásolják a nem követett linkek a böngészőkben elfoglalt helyemet?
  Az ilyen linkek lényege, hogy ne befolyásolják az általad elfoglalt helyet. A blogod helyzete a myTaste.hu oldalon szereplő linkek következtében a böngészőkben sem jobb, sem rosszabb nem lesz. Ez az oka annak, hogy többek között Wikipedia, Youtube és Google is nem követett linkeket használnak annak megelőzésére, hogy linkjeik által egy oldal jobb vagy rosszabb helyre kerüljön a böngészőkben.
 • Mit kell tennem, ha azt veszem észre, hogy blogom receptjei az engedélyem nélkül szerepelnek az oldalatokon?
  Ha olyan anyagra bukkantál, ami a tiéd és az engedélyed nélkül használták fel mások, akkor fordulj annak a weboldalnak vagy blognak a kiadójához, amelyik az anyagodat tartalmazza. A myTaste-nél csak mások receptjeihez adunk meg hivatkozásokat és nem vállalhatunk jogi felelősséget a külső weboldalakon közzétett anyagokért. Az anyagodat engedély nélkül közzétevő személyekkel történő kapcsolatfelvétel érdekében tanácsoljuk, hogy kattints a myTaste weboldalán levő „Recept megtekintése” gombra és keresd meg az elérhetőségi adatokat azon a weboldalon, ahova a kattintás átirányított (vagyis azon a weboldalon, amely közzétette az anyagodat).
 • Ha felteszem blogomat a myTaste.hu oldalra, később lesz lehetőségem törölni?
  Természetesen. Ehhez mindössze annyit kell tenned, hogy küldesz egy e-mailt az info@mytaste.hu címre, és tudatod velünk, hogy törölni kívánod receptjeidet a jegyzékünkből.